Minuli konec tedna prijeli 82 migrantov

Migranti. Fotografija je simbolična.

Minuli konec tedna, med  18. in 21. majem, so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 82 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja.

Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Maroka, Indije, Libije in Egipta so zaprosili za azil (mednarodno zaščito) in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

S PU Novo mesto so nam dodatno sporočili, da so migrante izsledili in prijeli v Dobličah, Ziljah, Preloki, Vukovcih, Drašičih, Rosalnicah in Božakovem.

Danes, 21. maja, nekaj čez 4.30 pa so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje v bližini mostu v Rosalnicah prijeli dva migranta, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Migranta sta policistom povedala, da so reko skušali preplavati trije, vendar naj bi eno osebo voda odnesla. Policisti so takoj poklicali gasilce, ki so s pomočjo čolna pregledali območje, kjer bi se oseba lahko utopila in nekaj po 6. uri, na predelu, kjer je Kolpa po navedbah Urada RS za zaščito in reševanje globoka okoli 3,5 metra (policija poroča o enajstih metrih) našli utopljeno osebo. Policisti okoliščine in identiteto utopljene osebe še preiskujejo.

C. R.