Migrantski centri: Razpisanih več novih delovnih mest, naročajo bivalne kontejnerje, postelje in vzmetnice

(vir: arhiv)

Ob tem, ko državljani odločno zavračajo vzpostavitve izpostav azilnega centra po Sloveniji in napovedujejo državljansko nepokorščino in proteste, tudi z zaprtjem cest, se v vladi za to ne zmenijo. Odločeni so, da bodo izpostavi, (zaenkrat) na Obrežju in v Središču ob Dravi, vzpostavili tako, kot so si to zadali s sklepom vlade z dne 29. februarja 2024.

Diktatorsko in brez sodelovanja z vodstvi občin in občani. V zadnjih dneh je bilo tudi razkrito, da ima vlada “v pacu”, kot se reče, 20 lokacij širom po Sloveniji.

O tem, da bodo v vladi nadaljevali načrtovano, ne glede na voljo ljudi, je govorila tudi direktorica vladnega urada Katarina Štrukelj. Poudarjala je, da je urad zgolj izvrševalec ukazov vladajoče koalicije (Svoboda, SD in Levica), sklepe vlade morajo izvrševati.

Na to, da Golobovi volje državljanov ne bodo spoštovali volje državljanov, kažejo tudi javni razpisi, ki jih je vladni urad za oskrbo in integracijo objavil te dni.

Razpis za 16 novih zaposlitev

V torek in sredo, 12. in 13. marca 2024, so objavili 6 razpisov za 16 prostih delovnih mest. Roki za prijavo so kratki, do 20. oziroma 21. marca, iščejo pa dva svetovalca v sektorju za sprejem in oskrbo, kar 8 strokovnih sodelavcev, perico, 3 svetovalce v sektorju za integracijo in 2 administratorja. (vir)

Naročajo elektroinštalacijska in gradbena dela, kontejnerje, postelje in vzmetnice

To pa še ni vse. S spletnega portala e-naročanje je razvidno, da so v sredo in četrtek, 13. in 14. marca 2024, objavili dve javni naročili, in sicer za elektroinštalacijska in gradbena dela ter najem kontejnerjev in nakup ter dobavo kovinskih postelj in vzmetnic. (vir)

Elektroinštalacijska in gradbena dela, razpis 14. marec 2024:

  • Ocenjena vrednost 532.949 evrov (brez davka na dodano vrednost)
  • Kraj izvedbe: Kjerkoli v državi

Najem kontejnerjev, nakup in dobava kovinskih postelj in vzmetnic, razpis 13. marec 2024

  • Vrednost v razpisu ni navedena.
  • Kraj izvedbe: Kjerkoli v državi
  • Kratek opis: Predmet javnega naročila vključuje najem kontejnerjev, dostavo in odvoz kontejnerjev, montažo in demontažo na izbrano lokacijo, premik kontejnerjev na drugo lokacijo ter druge manipulativne stroške.

Kaj iščejo?

Bivalni kontejner: 50 kosov/dan + 3 pisarniški kontejnerji + po 5 wc in tuš kontejnerjev + 10 zbiralnikov kontejnerjev

Dodatno: transport in premik do 100 km oz. 200 km

Vzmetnica s klasičnim bonell vzmetenjem (2,2 ali 2,3 mm) z višino ležišča cca 21 cm, širina 90 cm, dolžina 200 cm, srednja trda.. Polnilo mora biti tako, da ohranja obliko ležišča in poskrbi za enakomerno razporeditev teže telesa na ležišče. Prevleka naj bo najmanj 51 % bombaž, z vključeno dostavo. – 300 kom

Pogradi: okvirno 150 kom /300 postelj

Razpisi Urada RS za zaščito in reševanje:

Javni naročili Urada RS za oskrbo in integracijo migrantov (vir: e-naročanje, Uradni list RS)
Razpisana nova delovna mesta v Uradu za oskrbo in integracijo migrantov (vir: Delovna mesta, gov.si)

M. D.