Migrantske poti spreminjajo, na desetine novih

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj oz. v 24 urah obravnavali 178 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še tihotapca, ki je v kombiju prevažal 16 migrantov, tihotapca še iščejo.

V Beli krajini so obravnavali 65 nezakonitih migrantov. Na območju Brežic so obravnavali 113 migrantov, še 16 jih je bilo v kombiju.

Na območju PP Črnomelj (Preloka, Butoraj, Vinica, Žuniči, Miliči, Kvasica) so jih prijeli 36, od tega 27 državljanov Sirije in 9 državljanov Afganistana.

Na območju PP Metlika (Rosalnice, Drašiči, Krmačina, Kamenica) so jih prijeli 29, od 26 državljanov Sirije in 3 državljane Somalije.

Na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Mihalovec, Župelevec, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec) so izsledili in prijeli 113 migrantov, od tega 52 državljanov Sirije, 44 državljanov Maroka, 8 državljanov Turčije, po 2 državljana Iraka, Afganistana, Šrilanke in Pakistana in državljana Tunizije.

V kombiju prevažal 16 tujcev – voznika še iščejo

Na avtocesti v smeri proti Ljubljani so policisti sinoči okoli 22.30 ustavljali voznika kombija Mercedes vito slovenskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po prehitevalnem pasu, potem pa vozilo nenadoma ustavil, preskočil ograjo in peš pobegnil. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za njegovo izsleditev. Ugotovljeno je bilo, da je v kombiju prevažal 16 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Vir: X

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

A. L.