Migranti: Včeraj so jih prijeli 24, jih bodo res iz BiH preselili v Slovenijo?

Fotografija je simbolična. (foto: Bljesak.info, BiH)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj prijeli 22 migrantov, policisti Policijske postaje Kočevje pa še 2. Skupno je v Slovenijo v enem dnevu nezakonito vstopilo 24 migrantov. Vsi so zaprosili za azil.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so migrante izsledili in prijeli na območju krajev Preloka, Zilje, Metlika in Obrežje.

Gre za državljane Sirije, Alžirije, Afganistana, Pakistana, Maroka in Kosova.

S policije sicer poročajo, da postopki za navedene še niso zaključeni.

Včeraj okoli 10.30 pa so policisti Policijske postaje Kočevje v naselju Banja Loka prijeli dva migranta, državljana Bangladeša in Pakistana, ki sta mejo prečkala preko reke Kolpe. V postopku policistov sta zaprosila za azil. Po končanem postopku policistov sta bila nameščena v azilnem domu.

V uredništvu prejemamo vse več vprašanj o tem, kaj se dogaja, saj večina pribežnikov zaprosi za azil v Sloveniji. Po zakonodaji pa naj bi azilante iz Evropske unije vrnili v države, v kateri se začne postopek za azil. To pomeni, da bodo evropske države vse te azilante vrnile nazaj v Slovenijo.

Nekateri se tudi sprašujejo, ali gre morda celo za usklajeno akcijo slovenske vlade v odhodu in bodo večji del migrantov iz Bosne in Hercegovine preselili v Slovenijo. Stvari raziskujemo.

C. R.