Migranti: Policija za jutri sklicuje novinarsko konferenco

(vir: arhiv)

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se na območju Bele krajine nadaljuje trend nezakonitih prehodov državne meje. Zato za jutri, 9. maja 2018, ob 13. uri, sklicujejo novinarsko konferenco, ki bo pri železniškem mostu v Rosalnicah, v občini Metlika.

Podatke in okoliščine nezakonitih prehodov ter aktivnosti policistov, ki varujejo državno mejo, bosta v izjavi za javnost predstavila Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi, in Anton Štubljar, vodja Oddelka za državno mejo in tujce na Policijski upravi Novo mesto.

Danes, okoli 15. ure, pa so nas občani obvestili, da sta na cesti Adlešiči – Žuniči proti meji vozila dva policijska avtomobila s prižganimi lučmi. Kmalu je pripeljalo še reševalno vozilo, prav tako z vključenimi lučmi. Vprašanje o tem, kaj se dogaja, smo poslali PU Novo mesto.

S PU Novo mesto so nam sporočili, da so policisti na območju Preloke danes izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še vedno potekajo.

Zakaj je bilo za policijskima avtomobiloma še reševalno vozilo s prižganimi lučmi, pa so policije niso odgovorili.

C. R.