četrtek, 25 julija, 2024
Doma Slovenija Migrant posilil dekleti na Metelkovi in na Kardeljevi ploščadi

Migrant posilil dekleti na Metelkovi in na Kardeljevi ploščadi

Nezakoniti maroški migrant, ki je septembra prišel iz zapora, kjer je bil zaradi ropa, je že oktobra, v obdobju desetih dni, povzročil kar dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost, in sicer na Kardeljevi ploščadi in na Metelkovi v Ljubljani. Vodstvo Policije pa je, kot kaže, vse skupaj skušalo pomesti pod preprogo in tako ustvarjati lažen vtis, da obvladuje situacijo.

Še več, kljub ilegalčevi zajetni kartoteki, ki poleg ropa in spolnega nasilja vključuje tudi druga kazniva dejanja, se je ta vsa leta uspel zadrževati v Sloveniji. Zanj niso odredili izgona iz države.

Kot danes poroča Dnevnik, je policija prijela 38-letnega maroškega državljana, zaradi dveh kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. To ni bil njegov prvi primer, ko je prišel v nasprotje z zakonom, saj je že prestal dveletno zaporno kazen zaradi nasilnega ropa, ki ga je zagrešil junija 2016.

Takoj ko je prišel na prostost, pa je v obdobju samo desetih dni napadel dve dekleti.

Prvo dekle migrant posilil v študentskem domu na Kardeljevi ploščadi
Prvo posilstvo je zagrešil na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani, kjer je z žrtvijo popival. Ko pa je dekle imelo dovolj ilegalčeve družbe in je želelo iti spat ter je od njega zahtevalo, da odide, jo je ta prisilil v spolna dejanja. Dogodek se je zgodil v študentskem domu.

Drugo posilstvo storil na Metelkovi
Naslednje posilstvo je migrant zagrešil le 10 dni pozneje, in sicer na Metelkovi, znani po zbirališču alternativne mladine, včasih tudi narkomanov. Žrtev je tam migrant skušal prisiliti v spolno dejanje z nožem, a ga je pri tem zalotil mimoidoči, ki je slišal dekletove krike na pomoč. Maročan je pobegnil, a ga je kmalu prijela policija.

Azil je bil ilegalcu že pred leti zavrnjen
Kot je še poročal Dnevnik, je posiljevalec že pred leti zaprosil za azil, ki pa je bil zavrnjen, a je ostal v Sloveniji. Poleg omenjenega ropa in posilstva ima v kartoteki še številna druga kazniva dejanja, med drugim poškodovanje tuje stvari in tatvine.

Kljub zajetni kartoteki pa sodišče zanj in odredilo izgona iz Slovenije in je lahko vandral dalje.

C. R.