Metlika: Vinska vigred 2024

Vinska vigred 2023 (vir: vinska-vigred.si)

V Metliki bodo v dneh od petka do vključno nedelje, 17. do 19. maja 2024, organizirali že 42. tradicionalno prireditev Vinska vigred v Beli krajini.

Prireditev je že vrsto let eden največjih festivalov vina v Sloveniji.

Tridnevno enogastronomsko dogajanje vedno znova privabi domače in tuje goste. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v štirih desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke.

Prireditev ves čas njenega organiziranja dokazuje, da je program izvorno belokranjski, hkrati pa je z nastopi tujih kulturno-umetniških skupin prerastel v prireditev z mednarodno udeležbo. Belokranjski vinogradniki danes na področju vinogradništva in vinarstva dosegajo vrhunske rezultate, kar jim priznava tako domača kot mednarodna stroka.

Tudi letos bo na Vigredi dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja ter belokranjski pogači. Pokusili boste lahko najboljša belokranjska vina, si ogledali kronanje kraljice metliške črnine, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.

Slavnostno odprtje prireditve bo v petek, 17. maja 2024, ob 20. uri.

Celoten program si lahko ogledate na povezavi: vinska-vigred.si

A. L.