Metlika: Po laskavem nazivu 16. kraljica metliške črnine še sponzorstvo

Podpis pogodbe (vir: občina)

V prostorih Vinske kleti Metlika so v četrtek predstavili protokolarno vino metliška črnina PTP letnik 2023, ki je osvojilo naziv šampion metliških črnin letošnje Vinske vigredi. Hkrati so podpisali tudi pogodbo s kraljico metliške črnine 2024 Aleksandro Šoronda.

Pogodbo o sponzorstvu so podpisale Marjetka Pezdirc, direktorica Zavoda Metlika, Tatjana Malešič, direktorica Kmetijske zadruge Metlika, Aleksandra Šoronda, kraljica metliške črnine, in Martina Legan Janžekovič, županja Občine Metlika.

Na letošnji Vinski vigredi v Metliki so okronali že 16. kraljico metliške črnine. Laskavi naziv je osvojila 22-letna študentka enovitega magistrskega študija farmacije na Univerzi v Ljubljani Aleksandra Šoronda iz Malega Lešča pri Metliki.

Šoronda bo kot predstavnica vseh belokranjskih vinarjev in vinogradnikov s svojim udejstvovanjem po vsej Sloveniji širila prepoznavnost belokranjskega vina, skrbela za dvig vinske kulture in promovirala Belo krajino kot zanimivo vinsko destinacijo.

Kot sponzorka kraljičinega vina bo Kmetijska zadruga Metlika poskrbela, da Aleksandri Šoronda, kraljici metliške črnine, na gostovanjih ne bo zmanjkalo metliške črnine.

Vir in več: metlika.si

A. L.