Med osumljenimi ali preiskovanimi ni nikogar iz Nove24TV

Kriminalisti v prostorih Nove24TV (vir: Aleksander Rant, X)

Saj ni res, pa je: Čeprav je hišna preiskava kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) v prostorih Nove24TV in na domu voditelja najbolj gledane oddaje in nosilca svetovnega rekorda Borisa Tomašiča, ni nihče od teh med osumljenci ali preiskovanimi.

Tako je ugotovitve današnjega dne, povezane z vdorom politične policije v prostore Nova24TV in na Tomašičev dom, na kratko povzel Bojan Požar, novinar in lastnik portala Pozareport.si.

Požar je še pojasnil:

“Boris Tomašič, denimo, v času podpisa sporne pogodbe, ki jo preiskuje NPU, sploh ni bil direktor, niti podpisnik te pogodbe.

Osumljeni so zgolj vodilni uslužbenci Telekoma Slovenije (uprava in direktorji), imenovani ter postavljeni v času vlade Marjana Šarca.

Odredbo o preiskavi podpisala ljubljanska sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena Aleša Zalarja, nekdanjega podpredsednika LDS in nekdanjega ministra za pravosodje.

Gradivo za preiskavo pa naj bi pripravil Tomaž Modic, novinar portala Necenzurirano in pogodbeni sodelavec državnega zbora.”

Urednik Aleksander Rant je na X zapisal: “Nora zgodba na Novi. Pregledujejo nas kot najhujše kriminalce, poslali pa so jih tisti, ki 100k nakazujejo novinarkam za volilno kampanjo.”

Odredba sodišča:

Avtomobil kriminalistov pred prostori Nova24TV (vir: X)

M. D.