Luka Dončić  bi lahko odšel iz Dallasa

Ekipi Dallasa, pri kateri igra slovenski superzvezdnik Luka Dončić, se v letošnji sezoni ni uspelo uvrstiti v finale ameriške Lige NBA. Zato so vse glasnejše govorice, da bi lahko Dončić zamenjal klub.

 

Kot poroča dobro obveščeni ameriški športni novinar Athletica John Hollinger, se za Dončića zanimata predvsem dva kluba. “Špijoni mi poročajo, da Utah Jazz zelo natančno spremlja Dončićev položaj, a ni edini. Klubi krožijo okoli Dončića kot morski psi. Za zdaj sta sicer Jazz in Oklahoma City Thunder edina kluba, ki imata denar za njegov nakup,” je zapisal.

Ob tem tudi ugotavlja, da trenutna pogodba z Dallasom ne pomeni ničesar, kar so dokazali tudi nekateri drugi zvezdniki v ligi. “Ko se namreč zvezdnik odloči, da bo zapustil klub, ga je skorajda nemogoče zadržati,” poroča novinar.

Novinar ESPN Tim MacMahon je prejšnji teden poročal, da je lastnik Dallasa Mark Cuban izrazil zaskrbljenost glede Dončićeve prihodnosti v klubu. Ob tem je dejal, da si bodo morali Dončičev obstanek pri Mavsih zaslužiti in okoli njega zgraditi ekipo, ki mu bo omogočila osvojitev naslova prvakov.

A. V.