Lepo bi si postlali: Pod koalicijo KUL bi bili davki za izbrance res “kulski”

Tako se sestajajo (od leve) Drago Kos (soprog Tjaše Slokar Kos, odgovorne urednice POP TV), Bogdan Biščak (Golobičev tesni zaveznik) in Jože Damijan. (vir: družbena omrežja)

Jožeta Damijana so opozicijskim strankam ponudili za predsednika vlade, hkrati je znan kot ekonomist stranke Levica, ki so znani po tem, da so zelo šibki z znanjem ekonomije. Damijana financira tudi stranka Lista Marjana Šarca (LMŠ), ki mu je letos nakazala najmanj 18.600 evrov. Vsi skupaj pa sodelujejo v t. i. koaliciji KUL.

Zdaj pa se je izkazalo, da je Damijan tudi sodelavec multinacionalne korporacije, ki podjetjem svetuje pri davčni optimizaciji – to je izogibanju plačila davkom.

Seveda to velja samo za tiste, ki imajo zelo veliko denarja. Ostali moramo davke plačevati. Pod koalicijo KUL bi bili ti še bolj “kulski”, v obe smeri. Za državljane, ker bi nas še dodatno ožemali, in za bogatine, ki bi te lahko neobremenjeno in še bolj prikrivali. Z žegnom “kulskega Damijana”.

Svetovalka in tesna Damijanova sodelavka je tudi Jasmina Držanič, ki je vidna članica stranke SD.

Damijan je po navedbah poznavalcev izbranec Gregorja Golobiča. Slednjega pa poznamo tudi po tem, da je svoje lastništvo zagorske Ultre dolgo skrival v državah, davčnih oazah. Sicer pa je Damijan tudi podpornik zloglasnega ameriškega milijarderja Georgea Sorosa, pomembnega financerja nevladnih organizacij in spodbujevalca nezakonitih migracij.

Jože Damijan sledilec Georgea Sorosa.

C. R.