Kultura pa takšna: Nasilneži, ne kulturneži!

Stavba, v kateri deluje ministrstvo za kulturo.

Pred stavbo ministrstva za kulturo se že od poletja vrstijo različne »akcije«, pod katero se po navadi podpiše aktiv delavk in delavcev v kulturi. Najbolj razvpita je bila akcija, kjer so z okrvavljenimi stoli in mizami, na katerih so bila imena ministra in sodelavcev, na grafičen način grozili s pokolom.

V četrtek pa so neznanci polepili stekla ministrstva z letaki, na katerih je bila glava Zlatana Čordića, čez njegova usta pa napisana imena javnih uslužbencev, zaposlenih na ministrstvu.

Zlatan Čordić je pred dnevi prišel tudi na ministrstvo, vpil in grozil javni uslužbenki, ji govoril, da jo snema in celo da dela za obveščevalno službo.

Z ministrstva so sporočili, da je uslužbenko je strah za življenje in je Čordića prijavila na policijo.

Dodali so, da gre pri zadnjem nekulturnem skrunjenju pročelja stavbe ministrstva za nov primer nedopustnega vandalizma in uničevanja javne infrastrukture, ki je odraz nekega širšega stanja v naši državi. Uslužbenci ministrstva pa so pod velikim pritiskom, do te mere, da jih je strah hoditi v službo. Ministrstvo odločno zavrača takšno zavržno stopnjevanje pritiska.

V demokratični državi, kjer velja vladavina prava, za takšne ekscese ni prostora. Policijo pozivajo, da storilce, ki so vsak teden bolj drzni, čim prej izsledi, preden se ne zgodi še kaj hujšega.

M. D.