Kronika: Zasegli audi in mercedes

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v  56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194  klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in poškodovanja tuje stvari. Posredovali so zaradi poskusov izmika  mejni kontroli in
nezakonitih prehodov državne meje.

Metlika: Zasegli audi A7
V Metliki so policisti včeraj, ob 13.30 ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Audi A7, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Golobinjek: Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 17.30 so na območju Golobinjeka (Mirna Peč) ustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes SLK in mu zaradi sumov vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 19-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili
obdolžilni predlog.

Vlom v Trebnjem

V Trebnjem je med 8.30 in 9.30 neznanec  izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska  škoda, povzročena z vlomom.

Migranti: Prijeli 11 migrantov

V Otovcu pri Črnomlju so prijeli 2 Afganistanca, še 3 so prijeli na območju Čateža ob Savi. Postopki s prijetimi še potekajo.

Na mejnih prehod Obrežje območju pa je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega
vozila ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so na podvozju tovornega vozila odkrili 2 državljana Afganistan, predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Kočevja so izsledili in prijeli še 4 državljane Afganistana.

C. R.