Kronika: Vlomi in tatvine, več tisoč evrov škode

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com).

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so jih policisti obravnavali v dneh podaljšanega vikenda.

V noči na petek, 12. avgust, je z gradbišča v Novem mestu nekdo odtujil električne vodnike, več podaljškov, varilni aparat in ročno žago. Škode je za okoli 2700 evrov.

Policisti so v petek na območju Krakovskega gozda izsledili in prijeli več osumljencev, ki so sekali drevje in poskušali odtujiti okoli tri kubične metre hrastovega  lesa. Ukradeni les so zasegli in o tatvini obvestili lastnika gozda. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Med sredo, 3. avgustom, in petkom, 12. avgustom, je v naselju Ob Težki Vodi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal
je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 5000 evrov.

V  noči na soboto, 13. avgust, je na Adamičevi ulici v Novem mestu oškodovanec pregnal dva neznanca, ki sta poskušala vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodbe
na vozilu je nastalo za okoli sto evrov škode.

V Novem mestu je v noči na soboto, 13. avgust, neznanec vlomil v tri parkomate in
povzročil za okoli 6000 evrov škode.

V Družinski vasi je v noči na nedeljo, 14. avgust, nekdo vlomil v osebni avtomobil in
odtujil denarnico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

V Trebnjem je v noči na ponedeljek, 15. avgust, neznanec vlomil v osebni avtomobil in
odtujil denarnico z  dokumenti in denarjem in lastnico oškodoval za okoli 2000 evrov.

Med 1. avgustom in soboto, 13. avgustom, je v Trnovcu pri Metliki nekdo vlomil v več
pomožnih objektov ob počitniški hiši in odtujil vrtalni stroj, verižno dvigalo in vodovodni material. Škode je za okoli 800 evrov.

Na Uršnih selih je med 4. avgustom in ponedeljkom, 15. avgustom, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 2200 evrov.

V nedeljo je bilo v Kočevju vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

M. D.