Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročako o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh.

Pri tem izpostavljajo naslednje:

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici in v naselju Prečna v Novem mestu je v noči na sredo, 28. december, nekdo s podvozij treh osebnih vozil odstranil in odtujil del izpušne cevi s katalizatorjem.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Trebnjega je v noči na sredo neznanec odtujil otroški voziček in lastnika oškodoval za 1000 evrov.

V kraju Vrbovce (Šentjernej) je med petkom in četrkom, 23. in 29. decembrom, nekdo
vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Šentjernejski policisti so bili obveščeni, da je prav tako med petkom in četrtkom, 23. in 29. decembrom, na območju Šmarij nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše. Odtujil je
škropilnico, kosilnico, rezalnik, samokolnico in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

Na dvorišču stanovanjske hiše na Košenicah v Novem mestu je včeraj, 29. decembra,
neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil nahrbtnik in oblačila.

V naselju Trbinc (Trebnje) so včeraj okoli 17.30 trije neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Ko so opazili, da se v hiši nahaja stanovalka, ki jih je zalotila, so pobegnili. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Črešnjicah nad Pijavškim je včeraj nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

M. D.