Kronika: Vlomi in tatvine

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili v zadnjih dneh.

Pri tem izpostavljajo naslednje:

Na območju Sel pri Jugorju je v noči na soboto, 3. december, nekdo izkoristil odsotnost
stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

Med 23. novembrom in soboto, 3. decemberem, je na območju Homa (Šentrupert) nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je dve plinski jeklenki in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 180 evrov škode.

V soboto, med 10. in 19. uro, je na območju Bučke (Škocjan) neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomov pa je nastalo za okoli 1500 evrov škode.

V noči na nedeljo, 4. december, je v Dolenjem Grčevju (Novo mesto) neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za
okoli 1900 evrov škode.

V Semiču je med soboto in danes, 3. in 5. decembrom, nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska
škoda, povzročena z vlomom.

Na delovišču v Novem mestu je med soboto in danes, 3. in 5. decembrom, neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električne vodnike, okoli 20 evrov gotovine in hrano iz hladilnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2500 evrov škode.

S strehe objekta v Brežicah je nekdo odtujil bakrene odtočne cevi in obrobe. Vlomil je tudi v pomožni objekt in odtujil leseno mizo in dveklopi. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Podbočju (Kostanjevica na Krki) je v današnji noči na (5. december) neznanec vlomil v
skladiščne prostore in odtujil električno ročno orodje, dve udarni kladivi in električni podaljšek. Z  vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1600 evrov škode.

M. D.