Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Z novomeške policijske uprave poročajo o več tatvinah, ki so jih policisti obravnavali včeraj in danes zjutraj. Nekatere so bile tudi precej nenavadne.

Z nenavadnim primerom so se v Dolnji Stari vasi srečali policisti iz Šentjerneja. Tja jih je poklical ograjenega pašnika, ki je tam našel ubito telico. Na kraju je ostal trup z glavo, okončine pa so neznanci odnesli. Lastniku so naredili za okoli 2000 evrov škode.

Podoben primer so obravnavali v zgodnjih jutranjih sredinih urah – nekaj pred peto uro so policiste klicali iz Čučje mlake (Novo mesto), kjer so ponoči slišali iz hleva glasno mukanje. Ugotovili so, da so jim neznanci odpeljali telico in jim s tem povzročili za okoli 1000 škode. Policisti primera še preiskujejo.

Neznanci so izkoristili priložnost in iz odklenjenega gradbenega zabojnika na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu odnesel nahrbtnik, v katerem je imel eden od delavcev dokumente ter ključe. Povzročil mu je za okoli 400 evrov skrbi in stroškov.

Včeraj popoldne, nekaj po 18. uri, so trebanjske policiste klicali iz Dolenje Nemške vasi – tam sta v trgovino vstopila moški in ženska (kasneje ugotovljeno, da sta iz okolice Novega mesta), nabrala za 142 evrov izdelkov, ki naj bi jih ženska skrila v krilo in jih na poziv zaposlenih ni želela pokazati. Mimo blagajne sta šla brez plačila. Osumljenca, stara 36 in 23 let, so nekaj minut zatem ustavili novomeški policisti. Trebanjski policisti ju sumijo kaznivega dejanja tatvine.

Novomeške policiste so klicali iz Lovske družine Otočec zaradi suma krivolova. Popoldne so namreč na Velikem Vinjem vrhu našli ustreljenega mlajšega srnjaka. Opravili so ogled kraja in o dogodku obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Sinoči, ob 19.30, so novomeški policisti obravnavali primer suma kaznivega dejanja grožnje – 23-letnik iz Novega mesta naj bi namreč zagrozil 20-letniku iz Dobruške vasi, da ga bo ob naslednjem srečanju ubil, to pa naj bi podkrepil s tem, da je z vozilom zapeljal proti njemu. 23-letnika so policisti v zadnjih dveh letih že večkrat obravnavali in ovadili zaradi groženj.

M. D.