Kronika: V Črnomlju nasilje v družini, pri Škocjanu dva huje poškodovana

Kronika: padec kolesarja in mopedista, zasegi vozil, nasilje v družini, vlomi in tatvine, pretepi. To so dogodki minulega konca tedna, o katerih poročajo s Policijske uprave Novo mesto.

V petek, 13. aprila,  okoli 16.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na
lokalni cesti med Dobravo pri Škocjanu in kraju Zameško. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta voznik mopeda in kolesar vozila proti kraju Zameško. V Dobravi pri Škocjanu naj bi oba  trčila v psa, ki je nenadoma stekel čez cesto. 20-letnega kolesarja in 44-letnega voznika mopeda so reševalci odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah sta huje poškodovana. Okoliščine nesreče policisti  še preiskujejo.

Zasegi vozil

Med kontrolo prometa v  okolici Trebnjega so policisti v soboto, 14. aprila, popoldne
ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. Ugotovili so, da 20-letni kršitelj  nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Vozilo so zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti  Policijske uprave  Šentjernej pa so v nedeljo, 15. aprila zvečer, ustavili 52-letnega voznika mopeda, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,47 miligramov alkohola. Moped so zasegli in kršitelju izdali plačilni nalog.

Nasilneža pridržali in ovadili

Črnomaljski policisti so bili v petek, 13. aprila, v večernih urah obveščeni o nasilju v
družini. 45-letni moški je izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je z otroki uspela pobegniti in poiskati pomoč. Policisti so nasilnežu, ki je bil z vozilom udeležen v prometu, zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru
izdihanega zraka je imel  0,58 miligramov alkohola, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja žrtvam, o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V kraju Veliko Lipje je nekdo v noči na 14. 4. iz odklenjene garaže odtujil dve motorni žagi in okoli 20 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru na Zobčevi ulici v Novem mestu je 14. 4. zvečer nekdo skozi odprto okno segel v osebni avtomobil in iz torbice, ki je bila na sedežu, odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem.

V noči na 15. 4. je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 200 evrov.

Kršitelje pridržali

Novomeške policiste so v soboto, 14. aprila, zvečer poklicali na pomoč iz okolice Novega
mesta, kjer naj bi se v stanovanjski hiši pretepala brata. Kršitelja, ki sta bila oba pod vplivom  alkohola, se tudi po prihodu policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami, zato so jima odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.

C. R.