Kronika: Ukradli tovorno vozilo, denar, kartico, dokumente, lovsko puško

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna. Izpostavili so naslednje:

 

S parkirnega prostora na Topliški cesti v Novem mestu je med soboto in nedeljo, 23. in 24. marcem, nekdo odtujil tovorno vozilo znamke TAM 80T3B, registrskih oznak NM-MOJ, letnik 1985, modre barve.

V petek, 22. marca, zvečer je v Veliki Loki na območju Trebnjega nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo. Iz denarnice je odtujil denar, potem pa ob sprožitvi alarmne naprave pobegnil. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru na Prešernovem trgu v Novem mestu je v petek, nekaj po 21. uri neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil dve denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico.

V Škocjanu je med petkom in soboto, 22. in 23. marcem, nekdo iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil dva akumulatorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na območju Brezja pri Veliki Dolini je med sredo in petkom, 20. in 22. marcem, neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal je prostore in našel ter odtujil lovsko puško in nož. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.500 evrov.

Na delovišču na območju Brežic je v nedeljo, 23. marca, nekaj po 22. uri nekdo nameraval vlomiti v skladiščni objekt. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

V noči na ponedeljek, 25. marec, je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

M. D.