Kronika: Tri prometne nesreče, zasežen avtomobil in dva vloma

S Policijske  uprave  Novo  mesto  so sporočili, da so včeraj, 27. marca, posredovali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 162 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska  škoda.  V  Sevnici so zasegli avtomobil kršitelju  cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  vlomov  in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in požara.

Dva vloma in 2.300 evrov škode
Na  delovišču  v  Brežicah  je  v  zadnjih  dneh nekdo vlomil v zabojnik in odtujil bakrene vodnike. Povzročil je za okoli 1.300 evrov škode.
Med  25.  3.  in  26. 3. je v Zagorici pri Čatežu neznanec vlomil v pomožni objekt  in  odtujil  traktorsko  kosilnico.  Lastnika  je oškodoval za 1.000 evrov.

Kršitelju zasegli avtomobil
Med  kontrolo  prometa  v  Krmelju  so  sevniški  policisti nekaj po 8. uri ustavili  voznika  osebnega avtomobila Audi A6. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni   voznik  nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  v  litru izdihanega  zraka  pa  je  imel  0,30 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

C. R.