Kronika: Prometni nesreči v Novem mestu in Ratežu ter vloma v Mihovici in Novem mestu

Včeraj, okoli 15.30 ure, so bili policisti Policijske postaje Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 47-letni voznik avtobusa, ki je zaradi neprimerne
varnostne razdalje trčil v avtomobil 39-letne voznice. Njeno vozilo je odbilo še v avtomobil, ki ga je vozila 34-letna voznica. V nesreči se je lažje poškodovala 39-letna voznica. Policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Nekaj po 18. uri pa se je zgodila prometna nesreča na Ratežu. Po prvih ugotovitvah policistov je 77-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. Voznik, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,13 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 10. 4. je v Mihovici nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve motorni žagi in kosilnico. Škode je za okoli 1.000 evrov.

Na  Rozmanovi  ulici  v  Novem  mestu je v noči iz nedelje na ponedeljek, 10. 4., pa je neznanec vlomil v skladiščne  prostore  gostinskega lokala in odtujil blazine za stole in tri
steklenice z alkoholnimi pijačami. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

Poročilo so posredovali s Policijske uprave Novo mesto.