Kronika: prometne nesreče in več o eksploziji v Novem mestu

Slika je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto in iz Urada za reševanje in zaščito poročajo o več nesrečah, tudi s smrtnimi izidi. Objavljamo še nekaj podatkov o včerajšnji eksploziji v Novem mestu.

Danes ob 11.27 se je zgodila prometna nesreča v Brezovici pri Mirni, občina Mirna.  Osebno vozilo je zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. V nesreči sta se dve osebi telesno poškodovali. Reševalci Zdravstvenega doma Trebnje so ju oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem in počistili razlite motorne tekočine.

Včerajšnja eksplozija v Novem mestu

O eksploziji, ki se je zgodila včeraj dopoldne v času okoli 10.30 v starem delu mesta (v bližini tržnice) smo včeraj že poročali. Zdaj je že znano, da se je v svojem avtomobilu znamke Fiat, ki ga je pred tem parkiral pred vrata svoje hiše, razstrelil Novomeščan, 59-letni Jože Zupanc. Razstrelil naj bi se zaradi rubeža, ki se naj bi na njegovem domu začel malo zatem. Poznavalci poročajo, da je v avtomobilu eksplodirala ročna bomba, kar pa na PU Novo mesto niso potrdili. Po 14.30 uri pa so nato gasilci GRC Novo mesto nudili pomoč policiji, s tehničnim posegom so razprli vozilo in očistili kraj dogodka.

Nesreča s smrtnim izvidom v Šentrupertu

Včeraj, ob 15.53 sta v Šentrupertu, občina Šentrupert, trčila motorist in kombajn. Motorist je v desnem ovinku zapeljal na levo stran vozišča in trčil v kombajn. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč, vendar je na kraju nesreče umrl. Kombajn je vozil 25-letni voznik.

Huda prometna nesreča včeraj tudi na cesti Gradac – Vranoviči

Že včeraj dopoldne pa so policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti Gradac – Vranoviči. Po prvih ugotovitvah je 26-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je vozila 75-letna voznica. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

C. R.