Kronika: Povečano število vlomov in kraj

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o večjem številu vlomov in tatvin v včerajšnjem dnevu.

Izpostavili so:

Med 26. 12. in 27. 12. je na območju Hrasta pri Jugorju nekdo vlomil v počitniško hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.800 evrov škode.

Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Brod (Novo mesto), kjer je neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Cviblje na območju PP Dolenjske Toplice je med 17. in 19.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je med 18. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

V Malem Nerajcu je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 17.30 in 22.30, ko so bili stanovalci odsotni, je v Dragatušu neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, zlat nakit in zbirko kovancev. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Na parkirnem prostoru v Krškem je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 600 litrov goriva.

M. D.