Kronika: Policisti imeli polne roke dela

Slika je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj policisti na številki 113 sprejeli 216 klicev, od tega je bilo 63 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Izpostavili so tatvine lesa, goriva, telefonskega kabla, poskus vloma v zidanico, našli so ostanke telice, ki je bila ukradena v Dolnji Stari vasi, obravnavali so pet prometnih nesreč in prijeli 52 migrantov, tihotapca še iščejo.

Tatvine lesa

Popoldne so klicali policiste v Strelac (občina Šmarješke Toplice, od koder je klical lastnik gozda, da je prepodil osebe, ki naj bi v avto (zopet) nalagali drva. Policisti so ugotovili, da so iz gozda v zadnjih dneh odpeljali vsaj dvajset dreves bukve in gabra, premera deset do dvajset centimetrov in mu naredili za okoli 300 evrov škode. Policisti iz Šentjerneja so vozilo in potnike nekaj minut kasneje izsledili v Dobruški vasi. Drv v avtomobilu ni bilo. Preiskava je v teku.

Tatvina iz traktorjev

Lastnik traktorja iz Črmošnjic je prijavil, da so mu iztočili nekaj dizelskega goriva ter ukradli poteznico, cepin, trikotnik in kardansko gred. Naredili so mu za približno 500 evrov škode.

Tatvina telefonskega kabla

V Črnomlju so dopoldne ugotovili vzrok motenj na telefonskih linijah zadnjih dni. Na relaciji Omota – Gradnik so neznanci iz drogov porezali približno tristo metrov telefonskega vodnika. V bližini je bilo opaziti tudi dim v gozdu, a se je izkazalo, da ne gre za kurjenje kablov, kar se običajno zgodi po takšnih tatvinah. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi.

Poskus vloma v zidanico

V Ručetni vasi do v zadnjih dneh poskusili vlomiti v zidanico. V prostor niso prišli so pa lastnikom naredili za okoli 1000 evrov škode na vratih.

Našli ostanke govedi

V bližini naselja Dobruška vas so dopoldne našli že precej razkrojen delo goveje noge. Opravili so ogled kraja zaradi suma, da bi lahko pripadala telici, ki so jo neznanci usmrtili konec avgusta na pašniku pri Dolnji Stari vasi. Na kraju je ostal trup z glavo, okončine pa so neznanci odnesli. Lastniku so naredili za okoli dva tisoč evrov škode.

Pet prometnih nesreč, v Črnomlju zaseg vozila

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo ter eno s hudimi poškodbami. Slednja se je zgodila dopoldne na relaciji Kronovo – Otočec, ko se med kolesarjenjem po kolesarski stezi snela veriga. 11-letni otrok je zaradi tega padel po tleh in si poškodoval roko. Mladi kolesar je uporabljal ustrezno kolesarsko čelado!

Policisti so v Črnomlju ustavili 67-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli.

V zadnjih 24 urah so na območju policijske uprave Novo mesto prijeli 52 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Bukošek, Podvinje, Dobova, Trnje, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem), prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije. Postopki s tujci še niso zaključeni. Pri Bukošku so z modrimi lučmi in sireno ustavljali osebno vozilo, v katerem je bilo več oseb zaradi suma, da gre za prevoz oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Tihotapec je pobegnil in ga še iščejo.

M. D.