Kronika: Na območju Žužemberka gasili požar in preprečili večjo škodo

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj policisti posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 253 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja
tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Za Dolenjsko in Belo krajino so izpostavili naslednje dogodke:

Tatvine

Na parkirnem prostoru v Dobruški vasi je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil tri ribiške palice in ribiški pribor.

Našli in zasegli 10,5 kg tobaka

Policisti PMP Metlika so med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo opravili  pregled vozila 29-letnega državljana Bosne in Hercegovine. V avtomobilu so našli 10,5 kilogramov tobaka. Tobak so zasegli in o najdbi obvestili delavce FURS-a, ki so prevzeli nadaljnji postopek zoper kršitelja.

Dva požara: Žužemberk in Šmihel
Danes ponoči so bili obveščeni, da naj bi se v gostinskem lokalu na območju Žužemberka sprožila alarmna naprava. Policijska patrulja je ugotovila, da je prišlo do požara v kuhinji, ogenj pa se je hitro širil. Do prihoda gasilcev so gasili z gasilnim aparatom. Po prvih ugotovitvah je zagorelo v dimniku, ogenj se je delno razširil tudi na streho, nastalo  je za okoli tisoč evrov škode. Policistka in policist sta s hitrim in učinkovitim posredovanjem preprečila, da bi ogenj zajel celotno stavbo oziroma da bi nastala večja premoženjska škoda.

Sinoči, okoli 21.30, so bili obveščeni o požaru bivalnega objekta v naselju Šmihel (Novo mesto). Požar so gasilci omejili in pogasili, okoliščine in vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo. V času požara v objektu ni bilo nikogar.

Nezakoniti migranti: Prijeli 10 migrantov

Na območju Žuničev (PP Črnomelj) so izsledili in prijeli 9 državljanov Afganistana.
Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Na Obrežju so na na podvozju tovornega vozila romunskih registrskih oznak odkrili
državljana Tunizije, predali so ga hrvaškim varnostnim organom.

C. R.