Kronika: Dve smrtni žrtvi, pogoreli dve hiši, prometne nesreče

Prometna nesreča na prehodu čez železniško progo pri Spodnji Dragi (Ivančna Gorica). (vir: STA)

Včerajšnji dan so zaznamovale prometne nesreče in požari kot že dolgo ne. Večina je bila na našem območju, bili sta dve smrtni žrtvi, pogoreli sta dve hiši.

Kronologija:

Na prehodu čez železniško progo pri Spodnji Dragi v občini Ivančna Gorica sta nekaj po 10. uri trčila vlak in osebno vozilo. 40-letni voznik avtomobila je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Nekaj pred 12. uro pa je na cesti med Cerknico in Ložem voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v skalno nabrežje, vozilo se je prevrnilo, 41-letni voznik, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, je padel iz vozila, na njega pa se je prevrnila velika skala. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Požari

Novo mesto: Ob 9.24 je v kraju Kuzarjev kal, občina Novo mesto, gorela stanovanjska hiša deloma zidane, deloma lesene gradnje velikosti okoli 15 x 30 metrov. Gasilo je 52 gasilcev (GRC Novo mesto ter PGD Prečna, Kamence, Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Otočec in Vavta vas). Požar se je razplamtel že pred njihovim prihodom, gasili so več ur in obvarovali sosednji objekt. Zaradi nadihanega dima so lastnika odpeljali v novomeško bolnišnico.

Ribnica: Ob 12.02 je pri varjenju v delavnici ob Gorenjski cesti v Ribnici zagorel papir. Gasilci PGD Ribnica so požar pogasili in prezračili prostore.

Ribnica: Ob 12.14 je v naselju Hrovača v občini Ribnica zagorela starejša nenaseljena stanovanjska hiša. Do prihoda gasilcev na kraj je bil že precejšen del ostrešja v ognju. Posredovali so gasilci PGD Ribnica Bukovica, Dolenji lazi, Dolenja vas, Goriča vas, Nemška vas in Otavice, zavarovali so sosednje objekte. Hiša je v celoti pogorela.

Straža: Ob 12.42 je na Straški gori zaradi udara strele zagorelo v gozdu. Gasilci PGD Dolenja Straža so pogasili požar, ki se je razširil na okoli 15 kvadratnih metrov gozda in gozdne podrasti.

Žužemberk: Ob 13.10 je na regionalni cesti Krka–Žužemberk v naselju Male Rebrce, osebno vozilo zapeljalo na brežini ter se prevrnilo na bok. Na kraju so se ustavili reševalci NMP Črnomelj, ki so eni lažje poškodovani osebi imobilizirali roko, zaradi bolečin so osebo reševalci NMP Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana.

Trebnje: Ob 15.45 sta na cesti Bič–Žužemberk, pri kraju Volčja jama v občini Trebnje, trčili osebni vozili. Poškodovani sta bili dve osebi, na kraju so bili gasilci PGD Trebnje. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovanca na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Vir: Policija in Spin 112

M. D.