Kronika: Alkohol, zasegi vozil, vlomi in tatvine, prijeti tujci

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastal premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov  in tatvin.

V Novem mestu so osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

S PU Novo mesto so izpostavili naslednje dogodke za Dolenjsko in Belo krajino:

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili včeraj okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Žužemberka,  kjer naj bi voznik kmetijskega traktorja trčil v ciprese ob stanovanjski hiši, se sprl z lastnikom, ga udaril in odpeljal s kraja.

Po opravljeni preiskavi so ugotovili so, da je nesrečo zaradi vožnje preblizu desnemu robu
vozišča povzročil 51-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega  reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v naselju V ograji ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 65-letni voznik  nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil  je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih  tablic.

Policisti PPP Novo  mesto so pri Korenitki ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat punto, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozili so zasegli in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Cesti brigad v Novem mestu je v noči na 18. 10.
nekdo iz tovornega vozila odtujil električno ročno orodje.

V Vrhpeči je  med 15. 10. in 18. 10. neznanec iz odklenjenega rezervoarja
delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V noči na 18. 10. je v Dolenjskih Toplicah nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode.

Izsledili kršitelja, ki je povzročil zadimljenje

V noči na 19. 10. je občan policiste obvestili o kurjenju in zadimljenju na območju krajevne skupnosti Bučna vas. Policisti PP Novo mesto so se odzvali in ugotovili, da je zadimljenje povzročil 41-letni moški iz naselja Brezje, ki je na dvorišču kuril električne vodnike. Zoper kršitelja bodo podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu za okolje in prostor.

Nezakoniti migranti: Prijeli 11 tujcev

Na območju Preloke (Črnomelj) so prijeli 4 Afganistance. Na območju Loč (Brežice) so prijeli še 2 Afganistanca.

Na mejnem prehodu Obrežje so pri pregledu tovornega vozila slovenskih registrskih oznak prijeli 5 tujcev (tri Indijce, Pakistanca in Afganistanca). Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

C. R.