Kronika: 58 nujnih primerov, 190 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli avtomobil kršitelju cestno-prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 10 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poskus preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja
uradni osebi, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in sprožitve signalno varnostne naprave.

Grm, Trebnje: Zasegli avtomobil
Trebanjski policisti so v današnji noči med kontrolo prometa na območju Grma ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 206. Ugotovili so, da 36-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi: Križe, Novo mesto

V kraju Križe (pri Velikem Slatniku) je včeraj med 8.30 in 21.30 uro nekdo skozi vrata teras vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Nezakoniti migranti: Na Obrežju 3 Nepalce

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila romunskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili tri državljane Nepala, po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.