S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so sinoči okoli 21. ure prejeli klic za pomoč zaradi nasilja v družili. Takoj so odšli na kraj in zaščitili žrtve. Ugotovili so, da je pijan 29-letni moški izvajal nasilje nad staršema, ju žalil in jima grozil, da ju bo ubil. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja staršema in ju ovadili. Kje se je to dogajalo, niso navedli.

V  kraju  Brod  v  Podbočju pa je v noči iz srede na četrtek nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 1.100 evrov.

Včeraj okoli 15. ure so bili obveščeni o travniškem požaru pri naselju Brod v Novem mestu. Požar so novomeški gasilci omejili in pogasili. Gorelo je na okoli treh hektarjih travnika, požar se je že razširil tudi v gozd. Prve ugotovitve kažejo, da naj bi nekdo kuril podrast in ogenj pustil brez nadzora.

Zasegli dva avtomobila

Med  kontrolo  prometa  na  območju  Dolenjskih  Toplic pa so policisti včeraj dopoldne ustavili 46-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila renault clio. Za vožnjo tudi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli.

S PU Novo mesto so še sporočili, da so ponoči na Obrežju opravili tudi pregled vozila volvo V70D, s katerim je voznik skušal prestopiti slovensko mejo, in ugotovili, da je bilo vozilo avgusta 2016 ukradeno na Norveškem. Vozilo so zasegli.

Poskus izmika mejni kontroli na mejnem prehodu

Dodajmo še, da so policisti   Postaje  mejne  policije  Dobova  so  v  noči  na  24.  3.  med
opravljanjem  mejne kontrole tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Hrvaške, v tovornih vagonih z žitom našli šest tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Dva državljana Maroka, dva državljana Alžirije, državljana Tunizije in državljana Maroka so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primeri in na številko 113 prejeli 165 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče (zgolj s premoženjsko škodo), posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru.

C. R.