Krka že četrtič najboljši zaposlovalec

Vir: krka.si

Krka, tovarna zdravil, iz Novega mesta, je vnovič, tokrat že četrtič, prejela priznanje za najboljšega zaposlovalca med velikimi podjetji v Sloveniji.

Krka Novo mesto je bila največji zaposlovalec med velikimi podjetji že v letih 2007, 2012 in 2014, leta 2011 pa je prejela posebno priznanje za stabilno rastočega zaposlovalca. Med finaliste pa se je uvrstili vsako leto, kar sodeluje v tem (tokrat osmič).

Kako poteka izbor?

Komisija že finaliste izbira na temelju ocene kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo, ki so jo zaposleni podali z anketo, in podatkov o poslovanju. Končna ocena je izračunana kot tehtano povprečje rezultatov ankete med zaposlenimi (80 odstotkov) in uravnoteženih kazalnikov uspeha podjetja (20 odstotkov). Februarja so s finalisti opravili tudi intervjuje, osredotočene na ugotavljanje voditeljstva. V akcijo se podjetja sicer prostovoljno prijavijo.

Tako spremljajo zadovoljstvo svojih sodelavk in sodelavcev

V Krki ob tem navajajo, da jim sodelovanje v tem projektu, tokrat so sodelovali osmič, omogoča spremljanje zadovoljstva svojih sodelavk in sodelavcev, pa tudi, da v stiku z drugimi začutijo utrip organizacijske klime v slovenskem prostoru. Nagrado pa razumejo kot priložnost, da njihovi zaposleni neobremenjeno povedo, kako čutijo Krkino delovanje in medsebojne odnose. Dodajajo, da so za razvojno sposobnost podjetja zaslužni sodelavci v Sloveniji in v 47 podjetjih in predstavništvih v svetu.

V Krki je sicer preko 10 tisoč zaposlenih, od tega približno polovica v Sloveniji in polovica v tujini.

Finalisti so bili:

  • v kategoriji velikih podjetij poleg Krke še: Alpe-Panon, AMZS, Cetis, Gorenjska banka, Hofer trgovina in Lidl Slovenija;
  • med srednje velikimi podjetji: Komunala Brežic, ki je dobila priznanje, poleg nje še: Agitavit Solutions, Četrta pot, Elaphe, Plinovodi, RLS Merilna tehnika in Sportradar;
  • med malimi podjetji je bilo nagrajeno podjetje Lotrič Meroslovje iz Selnice, kandidati so bili še: Intera, Kompas Xnet, List, Mega M, Optiweb in Tu-val.

Projekt Zlata nit poteka pod okriljem družbe Dnevnik.

C. R.