Krka išče študente, kolikšno je plačilo?

Krka, proizvodnja (foto: Krka, d. d.)

Novomeška Krka ponovno razpisuje prosta delovna mesta za študente za delo v proizvodnji zdravil za lokacijah v Novem mestu in v Šentjerneju. Iščejo tudi študente za čiščenje v proizvodnji zdravil na lokaciji v Novem mestu.

Za redno zaposlitev pa razpisujejo prosto delovno mesto procesničarja v proizvodnji učinkovin na lokaciji v Novem mestu.

Med pogoji za delo študentov v proizvodnji je med drugim navedeno, da pričakujejo pripravljenost za delo v dveh izmenah, po potrebi tudi v treh, pa tudi pripravljenost za delo v daljšem časovnem obdobju – več mesecev.

Razpisi za prosta delovna mesta so tukaj: zaposlitev-v-krki/prosta-delovna-mesta/

Mesečno 700 prošenj za zaposlitev

Za zaposlitev v Krki prevladuje veliko zanimanje, zato smo njihovo Službo za odnose z javnostmi vprašali, kako je s tem. Odgovorili so nam, da mesečno povprečno prejmejo po 700 prošenj za zaposlitev. Če preračunamo je to okoli 35 prošenj dnevno.

Študentom do 6,75 evra na uro

Ker pogosto objavijo tudi razpise, kjer iščejo študente, smo jih povprašali tudi o tem. Pojasnili so nam, da za kratkoročne potrebe pri podpornih delih na različnih področjih dela iščejo študente različnih strokovnih profilov (kemija, farmacija in podobno).  Trenutno je zaposlenih 100 študentov. Urne postavke zanje so odvisne od zahtevnosti dela in znašajo do 6,75 evra bruto. Za 8 ur dnevnega dela je to 54 evrov bruto, če delajo poln mesec pa je to lahko že blizu 1.200 evrov bruto mesečno.

C. R.