Krajevne plohe in nevihte, puščavski prah

(vir: pixabay.com)

Čez dan bo spremenljivo oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne od severozahoda razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo možni krajši nalivi in močnejši sunki vetra.

Popoldne se bodo padavine umirjale, od severozahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, v Beli Krajini in na Primorskem do okoli 26 °C.

Obeti: V sredo bo sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla. V četrtek in petek bo pihal jugozahodnik. V zahodni in osrednji Sloveniji bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo in severnim Atlantikom je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega do Alp. Na njih se zadržuje hladna fronta. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka zelo topel in bolj vlažen zrak.

Vremenoslovci zjutraj in dopoldne zaradi prehoda puščavskega prahu čez Slovenijo na Primorskem in v južni Sloveniji pričakujejo povišane ravni delcev PM10.

Napoved za torek popoldne:

M. D.