Kradli denarnice in motorne žage, prizanesli niso niti pohištvu

Fotografija je simbolična.

Dolenjske in belokranjske policiste so konec preteklega tedna zaposlovali predvsem zmikavti. Ti so neprevidnim lastnikov avtomobilov izmaknili več denarnic, lastnikom lop pa več motornih žag.

 

V Dolnji Težki Vodi je v noči na nedeljo nekdo vlomil v dva osebna avtomobila. Iz enega vozila ni mogel odnesti ničesar, v drugem pa je našel denarnico in iz nje ukradel 200 evrov.

Očitno isti zmikavt se je v isti noči odpravil še v bližnje Črmošnjice pri Stopičah, kjer je iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel dve denarnici z dokumenti in gotovino. Lastnika je pri tem oškodoval za okoli 550 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Kostanjevici na Krki je v soboto nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala armaturne plošče ukradel okoli 200 evrov. Razlog več za vse lastnike avtomobilov, da te redno zaklepajo, predvsem pa da v njih ne puščajo vrednejših predmetov.

Zmikavte so konec preteklega tedna očitno nadvse privlačile tudi motorne žage. V Fučkovcih pri Črnomlju je v noči na petek nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in iz nje ukradel dve motorni žagi znamke Stihl. S tem je lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

Motorno žago je ukradel tudi zmikavt, ki je med 22. oktobrom in petkom vlomil v počitniško hišo in drvarnico v Dolenji Stari vasi na območju Šentjerneja. Poleg motorne žage je odnesel še daljnogled. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za 2600 evrov škode.

Med zadnjim dnem v oktobru in petkom je nekdo, ki očitno opremlja hišo, v Šentjerneju vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in ukradel šest zavitkov izolacijskega materiala v vrednosti okoli 600 evrov.

Še en zmikavt, ki očitno opremlja hišo, je med ponedeljkom in soboto v okolici Mirne Peči vlomil v še nenaseljeno stanovanjsko hišo in odnesel kuhinjske elemente in luči. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino nastalo za okoli 4500 evrov škode.

Na Jakčevi ulici v Novem mestu je v petek nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel rabljeno mikrovalovno pečico.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v soboto, okoli 19. ure, nekdo vstopil v prostore prodajalne in iz blagajne ukradel okoli 180 evrov.

V Kotu na območju Semiča pa je med soboto in nedeljo neznanec vlomil v zidanico in ukradel posodo z okoli 70 litrov vina in vinogradniške pripomočke. Znak, da se bliža sveti Martin.

A. V.