Konec preteklega tedna prijeli 41 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policisti so konec tedna skupno prijeli 41 ilegalnih migrantov. Od tega na območju PU Novo mesto 17, na območju PU Koper pa 24.

S PU Novo mesto so sporočili, da od petka do danes zjutraj pri opravljanju nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so jih na območju krajev Preloka, Gorenjci pri Adlešičih, Metlika in Bukošek.

Prijeti so se izrekli za državljane Iraka, Sirije in Maroka, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Na postajališču Starine v osebnem avtomobilu 3 Indijci

Policisti  PP  Brežice pa so na avtocestnem postajališču Starine (v bližini Novega mesta) kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford  focus nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da sta v vozilu voznik in potnik, državljana Indije, ki imata dovoljenje za bivanje v Italiji. Tujca sta v vozilu prevažala še tri državljane Indije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno  mejo.

Oba sprovajalca bodo po zaključenem postopku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, tri državljane Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Kopra prijeli 24 ilegalnih migrantov

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 24 nedovoljenih prehodov državne meje, od tega 22 na območju PP Ilirska Bistrica in 2 na območju PP Kozina. Pri tem je bilo 10 Pakistancev, 9 Iračanov, 2 Afganistanca, en Slovenec in en Makedonec.

Za mednarodno zaščito (azil) je zaprosilo 9 državljanov Iraka.

S PU Ljubljana ne poročajo o prijetih.

V Bihaću množičen pretep

Neodvisni hrvaški medij kamenjar.com poroča, da je v preteklih dneh v improviziranem centru za namestitev ilegalnih migrantov prišlo do resnega pretepa med migranti iz različnih držav. V večurnih izgredih so napadli tudi policiste, kar so potrdili tudi na ministrstvu za notranje zadeve Unsko-sanske županije.

Policiste je napadla večja skupina migrantov, pri tem so poškodovali eno policijsko vozilo. Znesli so se tudi na varnostniki v nekdanjem dijaškem domu v Bihaću, kjer so migranti nastanjeni začasno.

Razlog za fizični obračun je bil spor med dvema iranskima migrantoma, pri čemer je bil eden od njiju težje poškodovan. (vir: tukaj/.

C. R.