Kočevski Prebilič zlorabil privilegije županske funkcije

Vladimir Prebilič v oddaji Tarča na SLO1, november 2023 (vir: Zajem zaslona)

Kočevski župan Vladimir Prebilič si že dlje časa obupno prizadeva za odhod iz Kočevja. Župansko funkcijo opravlja nepoklicno, zaposlen je na eni od fakultet v Ljubljani, kjer ima tudi stanovanje, stalno prebivališče ima sicer v Kočevju in po novem vozi občinski avtomobil za 65 tisoč evrov, prestižnega peugeot – hibrida. Ker ima avto električno polnjenje, Prebiliču za uporabo ni treba plačevati bonitete. 

Prebilič je sicer neverjetno ambiciozna oseba, čeprav se dela skromnega in nedolžnega, opozarjajo tisti, ki ga poznajo.

Bil je del stranke Socialni demokrati (SD), po navedbah poznavalcev iz Kočevja je bil tudi kandidat za predsednika SD, vendar so se člani takrat raje odločili za Tanjo Fajon.

Prebilič je nato lani kandidiral za predsednika države, po neuspehu se je začel ponujati več političnim strankam za volitve v Evropski parlament. Celo stranki DeSUS. Nihče ni bil zainteresiran zanj. Zdaj je pristal pri zunajparlamentarni stranki Vesna in ji poje slavo. Vse z namenom.

V teh dneh je prišlo v javnost, da Vladimir Prebilič zlorablja privilegije županske funkcije. Svojo zasebno kandidiaturo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament sporoča kar prek uradne elektronske pošte župana Občine Kočevje in jih prosi za podporo. Zanimivo bo spremljati, kateri župani ga bodo podprli.

Prebilič je namreč tudi predsednik Skupnosti občin Slovenije, župani pa ugotavljajo, da od skupnosti pod Prebiličevim vodstvom ni nič in razmišljajo o odhodu oz. odpovedi članstva. Velike težave so tudi v Kočevju, vendar o tem kdaj drugič.

Dopis, ki ga Prebilič prek službenega e-naslova župana pošilja naokrog:

K. R.