Kočevje: Na snemanje se pripravlja večja tuja filmska ekipa

(vir: pixabay.com)

V Kočevju se te dni na snemanje pripravlja večja filmska ekipa. Za katero ekipo gre in kaj bo snemala, ni znano, je pa po besedah župana Vladimirja Prebiliča mogoče sklepati, da gre za močno produkcijo z visokim proračunom. Po poročanju POP TV je slišati, da naj bi šlo za hollywoodsko produkcijo, ki naj bi snemala film s Tomom Cruisom.

Znani holywoodski igralec se je namreč v zadnjih mesecih gibal v naši okolici, saj je v Italiji snemal prizore za akcijski film Misija: Nemogoče.

Župan je povedal, da natančnejših informacij o tem, kdo snema, nima. Tudi tisti, ki so do zdaj v Kočevju delali z omenjeno filmsko ekipo, so morali podpisati dogovor, da o zadevi ne bodo govorili.

“Je pa čutiti, da je proračun ekipe zelo velik in da ne gre za snemanje zgolj neke tretjerazredne produkcije”, je za STA dejal kočevski župan.

Pojasnil je, da je občina pri zadevi za zdaj sodelovala v delu, kjer je šlo za organizacijo zaprtja ceste Strma reber.

“Naprošeni smo tudi bili, da pomagamo pri zagotavljanju nastanitvenih zmogljivosti za snemalno ekipo, ki je kar zajetna. Mislim, da je bilo govora o 150 in več ljudeh, ki so nastanjeni delno v Kočevju, delno v okolici in delno tudi na Hrvaškem,” je za STA dejal župan.

Po poročanju POP TV naj bi ekipa začela snemati prihodnji teden, ko bo v Kočevje pripotoval še njen preostali del.

K. R.