Kočevje: Minister z županom podpisal najemno predpogodbo za GURS

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik in župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič sta podpisala najemno predpogodbo | Vir: Ministrstvo za javno upravo

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je obiskal občino Kočevje, kjer se je na delovnem srečanju sestal z županom dr. Vladimirjem Prebiličem in njegovo ekipo ter z načelnico upravne enote Gordano Tekavčič.

Minister in župan sta ob tej priložnosti podpisala tudi najemno predpogodbo za poslovne prostore v stavbi na naslovu Ljubljanska cesta 7, kamor se bo po obnovi preselila kočevska pisarna Geodetske uprave Republike Slovenije.

Minister Boštjan Koritnik in župan dr. Vladimir Prebilič sta ob podpisu predpogodbe izpostavila, da trenutni prostori kočevske pisarne geodetske uprave ne ustrezajo potrebam zaposlenih in uporabnikov v celoti, saj so arhivski prostori pomanjkljivo urejeni, prihaja do prostorske stiske, neurejeni so tudi dostopi za invalide.

V skladu z dogovorom z Občino Kočevje je občina pripravila najemno predpogodbo za poslovne prostore v stavbi na naslovu Ljubljanska cesta 7, s pravico uporabe funkcionalnih zemljišč ter parkirnih mest, ki pripadajo temu objektu in so v lasti občine Kočevje.

»Predpogodba se sklepa z namenom sklenitve najemne pogodbe za nedoločen čas po končni izvedbi obnove navedene poslovne stavbe, novi prostori pa bodo v celoti ustrezni in primerni za izvajanje dejavnosti Geodetske uprave Republike Slovenije, prijazni do uporabnikov, omogočali pa bodo tudi neoviran dostop in uporabo invalidom,« je ob tem poudaril minister Koritnik.

Župan in minister sta se na današnjem delovnem srečanju dotaknila tudi soočanja občine s pandemijo virusa covid-19 ter gradnje širokopasovnih omrežij in odpravljanja tako imenovanih sivih lis. Minister se je županu zahvalil za izjemno dobro sodelovanje ter ob tem pohvalil delo vseh slovenskih županj in županov.

Minister Koritnik je obiskal tudi Upravno enoto Kočevje, kjer se je srečal z zaposlenimi. Delo upravne enote je po ministrovi oceni kljub ukrepom, povezanim s preprečevanjem širjenja virusa covid-19, zelo dobro organizirano. Z načelnico Gordano Tekavčič pa sta spregovorila tudi o promociji digitalnih upravnih storitev in drugih aktualnih temah.

K. R.