“Ko POP TV šlamastično zavaja s pomočjo ankete Mediane”

Predstavljanje rezultatov ankete o podpori vladi na POP TV (vir: Zajem zaslona)

“Ko #POPTV šlamastično zavaja s pomočjo ankete Mediane. Zaradi Palestine naj bi se drastično povečala podpora Golobu, a podpora vladi hkrati padla. Pa neopredeljenih da je za 5 % več kot pred mesecem? Dva tedna pred volitvami? Še voditelj je komaj obdržal resen obraz.”

Tako je sinočnjo predstavitev javnomnenjske ankete na komercialni POP TV komentiral Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke.

Z zapisanim so se strinjali tudi številni drugi uporabniki družbenih omrežij. Eden od njih je zapisal: “Ne razpadlo zdravstvo, zaostala prometna infrastruktura in kaos, pogrezanje ekonomije, policije ni …. Palestina, Palestina vpliva na glasovanje Slovencev.”

Zakaj so rezultati zadnje ankete šlamastični?

Podpora Robertu Golobu naj bi se zvišala (drastično, za sedem mest) zaradi njegove napovedi priznanja Palestine. Zelo malo verjetno je, da je temu res tako. To bi namreč pomenilo, da je pomemben del slovenske družbe kratko malo pozabil na vse tegobe, ki jih Golobova vlada ne sprejema za reševanje težav, v katerih se je znašla država.

Rezultat pa je dvoumen tudi zaradi še vedno trajajočega medsebojnega koalicijskega blatenja.

Zadeva je nenavadna, kot je to zapisal Janša, da je hkrati padla podpora celotni vladi. Kako je mogoče, da Golobu, ki zaenkrat še vedno omahuje s priznanjem, podpora zraste, celotni vladi, ki jo sestavljajo radikalni podporniki palestinske državnosti, pa pada?

M. D.