Kmetijski minister obiskal Dolenjsko

Minister dr. Podgoršek na obisku v zavodu GRM Novo mesto | Avtor MKGP

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je včeraj mudil na delovnem obisku na Dolenjskem in v Posavju. Terenski obisk je bil namenjen seznanitvi s stanjem sektorja v času epidemije covid-19 ter drugimi odprtimi in aktualnimi zadevami. 

Minister je dopoldne najprej obiskal Zavod GRM Novo mesto. Vodstvo mu je pokazalo in predstavilo potek prenove oziroma gradnje prostorov, uničenih v požaru, nato je obiskal turistično kmetijo Šeruga na Otočcu.

Pogovor v zavodu Grm je tekel tudi o drugih razvojnih načrtih ter projektu prenove živinoreje na kmetijski šoli. Sledil je obisk turistične kmetije Šeruga na Otočcu, kjer imajo v času epidemije zaprta svoja vrata.

Kmetija poskuša čas brez gostov izkoristiti za prenovo določenih objektov in realizacijo razvojnih načrtov. Posebej so izpostavili obdobje v lanskem letu, ko so domači gostje koristili turistične vavčerje, kar jih je izjemno pozitivno presenetilo in si želijo odprtja čimprej in ponovitev takega obiska.

Slovenski gostje so se pokazali kot zelo dobrodošli. Minister jih je seznanil tudi s tem, da se pripravljalo spremembe predpisa na področju dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, zato v tem trenutku tudi prisluhnejo konkretnim zgodbam in predlogom s terena.

V nadaljevanju je minister obiskal podjetje Evrosad v Krškem in kmetijo Kerin pri Krškem, ki se ukvarja z vinogradništvom ter pridelavo vina.

Več o tem lahko preberete tukaj

M. D.