Katere ceste so zaprte in kako so urejeni obvozi

Fotografija je simbolična.

Na slovenskih cestah poteka večje število del, zaradi katerih so vozišča delno ali pa popolnoma zaprta. Na cestah so sicer znaki, vendar pa marsikdo tega ne opazi, dokler ne pripelje tik pred zdajci. Na družbenih omrežjih se zato pojavlja tudi vse več vprašanj o tem, kako je s prevoznostjo cest na posameznih območjih.

Dobro je vedeti. Stanje lahko pravočasno preverimo na portalu Prometno-informacijskega centra za državne ceste – razmere na cestah

V Novem mestu je popolna zapora na Andrijaničevi cesti (Krka – Revoz), zaradi ojačitve vozišča. Zapora bo trajala do 16. avgusta 2019, do 19. ure. Obvoz je možen po cestah Šmarješka cesta – rondo Mačkovec – Otoška cesta – Ločna – Krka ter obratno.

V Novem mestu je že dlje časa za promet zaprt tudi Kandijski most, zaradi obnove mostu, kar bo trajalo do 30. avgusta 2019. Obvoz je urejen po občinskih cestah.

Zaprta je cesta v Dolenjskih Toplicah, Dolenjske Toplice – Podturn, kjer poteka gradnja obvoznice. Zapora bo do 14. avgusta 2019. Obvoz na relaciji Dolenjske Toplice – Meniška vas – Podhosta – Podturn.

V Beli krajini je trenutno popolna zapora cestišča le za cesti Stari Trg – Brezovica, Jelenja vas – Brezovica v Poljanski dolini, kjer poteka sanacija vozišča. Cesta bo popolnoma zaprta do 15. avgusta 2019, obvoz je urejen po regionalni cesti Stari Trg – Dobliče – Brezovica.

Na Kočevskem je popolna v Kočevju, na Kolodvorski cesti – zaradi rekonstrukcije križišča, do 28. avgusta 2019. Obvoz je urejen po občinskih cestah.

C. R.