Kako težko v tej vročini delajo delavci CGP-ja na Šmihelskem mostu?

Mestna občina Novo mesto je 25. julija 2017 začela z obnovo dotrajanega vozišča na Šmihelskem mostu. Dela, vredna 170 tisoč evrov, izvaja novomeško podjetje CGP. V času te velike vročine, četrtega vročinskega vala, smo zato preverili, ali so dela morda začasno zaustavili.

Ugotovili smo, da dela potekajo nemoteno naprej, ne glede na vročino. Fotografije smo posneli danes, ob 12. uri, ko je bilo v Novem mestu v senci 33 °C, na razbeljenem betonu pa zagotovo še bistveno višja.

Dela izvajajo zunanji izvajalci oz. gradbena podjetja, s katerimi ima Dars sklenjeno pogodbo. Dars kot naročnik pričakuje, da ti delavci delo opravljajo skladno z zakonodajo in predpisi s področja varstva pri delu in varovanja zdravja, so še poudarili.

Ko nam je vroče in se nekje v senci ali zavetrju ohlajenega stanovanja pritožujemo nad vročino, se spomnimo na to.

Zaradi del je sicer popolna zapora mostu (razen za pešce), za vozila pa so urejeni obvozi prek Kandijske ceste, Levičnikove ceste in Seidlove ceste oziroma obratno. Za osebna vozila in tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, je možen tudi obvoz prek mestnega jedra.

Dela bodo predvidoma potekala do 20. avgusta 2017, vročina se bo v naslednjih dneh še stopnjevala in bo trajala še vsaj teden dni. Po nekaterih napovedih bo zelo vroč cel avgust.

Dars zaradi vročine prestavil vzdrževalna dela na štajerski avtocesti

Ob tem smo dodatno izvedeli, da so se zaradi napovedanih zelo visokih temperatur v Darsovi avtocestni bazi Vransko odločili, da prestavijo nekatera vzdrževalna dela na štajerski avtocesti, ki so bila načrtovana za ta teden. Ustavili so preplastitev voznega pasu na odseku med Lukovico in cestninsko postajo Kompolje in preplastitev prehitevalnega pasu med predorom Jasovnik in Trojanami. Kljub visokim temperaturam pa se bodo, kot izgleda, nadaljevala dela na nekaterih obsežnejših deloviščih, denimo med Uncem in Postojno ter med Draženci in Gruškovjem. Na Darsu pravijo, da gre za večja delovišča, ki so odprta že dlje časa.

Kako bo ukrepal novomeški CGP bomo spremljali in poročali.

C. R.