Kako ima lahko ministrov sin študijske obveznosti vedno ravno tam, kamor potuje njegov oče

Klemen Babnik, šef kabineta finančnega ministra, Nikolina Prah, državna sekretarka na tem ministrstvu, minister Boštjančič, Tina Hojnik, nekdanja novinarka, zdaj pa najljubša piarovka finančnega ministra, in njegov sin Arne (skrajno desno). (vir: Pop TV)

Po poročanju Dela se je novembra finančni minister Klemen Boštjančič mudil na obisku v Londonu, pri tem pa se mu je pridružil sin Arne Boštjančič. Enako je bilo pred časom med ministrovim obiskom na Japonskem, ko je Boštjančič na povabilo Univerze Keio nagovoril študente, med njimi pa je bil tudi njegov sin.

 

Boštjančič se je namreč novembra v Londonu skupaj z delegacijo s finančnega ministrstva udeležil konference Prehod v brezogljično prihodnost: priložnosti in financiranje, ki sta ga organizirali Britansko-slovenska gospodarska zbornica in medijska hiša Bloomberg. Pri tem se je službenega srečanja na presenečenje nekaterih udeležencev udeležil tudi njegov sin. Tako kot drugi udeleženci je imel posebno protokolarno akreditacijo okoli vratu, udeležil se je tudi uradnega fotografiranja s slovensko delegacijo. Pri tem naj bi Boštjančič njegovo udeležbo tudi pojasnil z besedami, da sina “malo vpeljuje”.

Podobno je bilo, ko je Boštjančič obiskal Japonsko. Tudi takrat se je med udeleženci dogodka na Univerzi Keio pojavil njegov sin.

Boštjančič je sinovo navzočnost na konferenci v Londonu za Delo pojasnil s tem, da je bil sin ravno takrat v Londonu zaradi študijskih obveznosti. Na konferenci sin naj ne bi imel nobene aktivne vloge, ampak naj bi sedel med publiko. Tudi predavanja na Japonskem naj bi se njegov sin udeležil zgolj zato, ker je imel tam študijske obveznosti.

Ob tem se postavlja vprašanje, kako ima lahko Boštjančičev sin študijske obveznosti nekje ravno takrat, ko se tam na uradnem obisku mudi njegov oče. Da bi bilo to naključje, se zdi praktično nemogoče, zato gre očitno še za en klasičen primer nepotizma, ko ministri svoj položaj izkoristijo za koristi svojih ožjih družinskih članov.

A. V.