Kaj sporočajo iz Splošne bolnišnice Novo mesto?

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da imajo danes hospitaliziranih 109 COVID bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. Žal se stanje še ne umirja, v zadnjem tednu je pri v bolnišnici umrlo 15 pacientov, skupno število umrlih je tako naraslo na 48.

Razmere so se v zadnjih dneh močno spremenile, imajo namreč veliko število okuženih iz domačega okolja. Posebno zaskrbljujoče je število okuženih v Domu starejših občanov (DSO) Novo mesto, pa tudi v DSO Trebnje in Šmarjeta.

Okuženih in v karanteni je trenutno okoli 100 zaposlenih v SB Novo mesto.

Izvajajo le nujne in urgentne operacije, specialistične ambulante pa prilagajajo glede na trenutne zmožnosti. Vsak teden posebej razmere preučujejo, pregledujejo stanje v bolnišnici in se odločajo, kako naprej s prerazporejanjem kadra, da bodo kar najbolje poskrbeli za čim večje število pacientov, tudi tistih ne-covid.

Zapisali so: “Opažamo, da je prisotna vse večja stiska ljudi, ki je posledica omejitev in spremembe načina življenja. Skušajmo najti pozitivne stvari in ne pozabimo na gibanje, ki ga lahko izvajamo tudi doma. Imejmo v mislih, da bo tudi to enkrat minilo in da bo ponovno čas, ko se bomo lahko objeli in spili kavo. Vsem tistim, ki se jim zdi situacija tako težka, da je ne morejo nadzirati pa sporočamo, da so naša vrata vedno odprta. Tukaj smo za vas! Ostanimo zdravi in hvala za vašo pomoč!”

Pod izjavo za javnost so podpisani: doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica, prim. Milivoj Piletič, strokovni direktor, Simona Volf, pomočnica direktorice za zdravstveno nego in Katarina Drenik, pomočnica direktorice za pravne zadeve.

Pripenjamo še zvočno izjavo direktorice dr. Milene Kramar Zupan: Izjava

M. D.