Kaj o nezakonitih migrantih poročajo Novomeščani

Iz Novega mesta in bližnje okolice prihaja vse več novic o nezakonitih migrantih, ki jih občani opažajo v svojih naseljih, na domačih dvoriščih, avtobusnih postajah in podobno.

Za starše ena šokantnejših novic pa je, da so bili nezakoniti migranti opaženi na Prepihu, ko sta včeraj dopoldne najmanj dva pretekla tamkajšnji del z igrali, kjer je običajno zelo veliko otrok.

Po prijavi domačinov so jih v gozdu pri Gornji Težki vodi iskali policisti. Akcija naj bi trajala dobro uro, po poročanju očividcev naj bi bili navzoči kar štirje policijski avtomobili. S PU Novo mesto so danes potrdili, da so migrante včeraj prijeli v tem kraju.

Domačini poročajo še o štirih ilegalcih, ki so se gibali na območju Žabje vasi. Glede na poročilo policije ne kaže, da bi jih policisti tudi prijeli.

Novomeščani še opažajo, da hodijo po železniških tirih v Šmihelu. Iz sobote na nedeljo naj bi bilo tam okoli 20 ilegalcev, vendar domačini vsega ne prijavljajo, saj si ne želijo imeti stikov s policijo.

Policija pa večino migrantov tako ujame na podlagi klicev občanov in daleč, daleč od državne meje.

Poročajo tudi o prijeti skupini pri Košenicah v Novem mestu. Danes okoli 9. ure so po navajanju domačinov prijeli štiri ilegalce. Pri Tiskarni Vesel so čakali mestni avtobus.

Novice o prehodih državne meje še naprej prihajajo tudi iz krajev izpod Gorjancev, kjer domačini opažajo, da na njivah prerežejo trakove (ti so zaradi divjadi) in pobirajo pridelke, odpadke pa še vedno puščajo povsod.

Poročajo tudi o prijetih v okolici Novega mesta, tudi na območju Šentjerneja – Gorenjega Vrhpolja, po poročanju portala DolenjskaNews pa so danes okoli 13. ure policisti večjo skupino ilegalcev ujeli pri avtocestnem priključku Trebnje – Zahod.

Za včeraj, 2. septembra 2019, policija (PU Novo mesto) sicer poroča o 23 prijetih, in sicer poleg Gornje Težke Vode še v krajih Miliči, Ručetna vas, Stranska vas pri Semiču, Gorenjih Radencih, Kotu pri Semiču in Stari Lipi – vse v Beli krajini.

Fotografija prijetih na območju Košenic v Novem mestu:

Prijeti na Košenicah v Novem mestu (vir: FB, STK)

C. R.