Kaj je bilo v tvitu, ki je na noge pognal Soros-LGBT sceno?

(vir: https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf)

V preteklih dneh se je v Sloveniji mudila skupina poslancev Evropskega parlamenta, ki je preverjala stanje demokracije, vladavine prava in medijskih prostor v državi. Vodila jo je nizozemska poslanka Sophie in ‘t Veld, ki se je že doslej izkazala za veliko cenzorko novic, ki niso njej po volji.

V Evropskem parlamentu pa že več mesecev prikriva video posnetek o stanju medijev in demokracije v Sloveniji, ki ga je za enega od odborov, ki ga vodi, pripravila naša država.

Več o tem, vključno s posnetkom, smo poročali tukaj

Navkljub velikemu trudu je Sophie in ‘t Veld ob koncu obiska na kratki novinarski konferenci povedala, da demokracija, vladavina prava in medijski prostor v Sloveniji niso ogroženi.

Veliki trud se je izjalovil

Veliki trud tistih, ki so želeli Slovenijo očrniti, se je tako izjalovil. Tudi tistih slovenskih “ustvarjalcev” nemira, škodljivcev slovenski državi in slovenskemu narodu, ki so si za to zelo prizadevali kar iz domačih logov in že dlje časa neresnice izvažajo v tujino. Eden od ciljev tega početja pa je, da bi Sloveniji preprečili dostop do razvojnega denarja iz evropskih skladov, gre pa za 10 milijard evrov in več. Gre za koalicijo KUL in nekatere njihove evropske poslance iz Slovenije, vključno s članom Evropske komisije (komisarjem), ki spada v kvoto Kulovske LMŠ.

In zdaj tvit, ki je v okviru te misije tako zelo “razburil” nekatere?

Slovenski predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju objavil fotografijo (nekaterih) podpornikov milijarderja Georgea Sorosa v Evropskem parlamentu. Med njimi je tudi Sophie in ‘t Veld. In to je na noge spravilo prizadete tako v Sloveniji (vključno z večino medijev) kot v Evropskem parlamentu. Vse skupaj so poskušali prikazati tudi kot mednarodni škandal, teorij je kolikor hočete.

Janša pa je objavil le tisto, kar je objavila Soroševa fundacija Open Society. Ta je pred časom naročila in objavila seznam svojih podpornikov in ga tudi javno objavila.

Seznam je dostopen na povezavi – gscdn.nl

In to je to.

Na včerajšnjem srečanju članov in simpatizerjev stranke SDS na Koroškem pa je Janša še razkril:

“V EU nekaterih stvari ne smeš omeniti, sicer se nate vsuje plaz kritik. Ne smeš omeniti tistih, ki ne vedo, katerega spola so in ne smeš omeniti Georga Sorosa, milijarderja, ki je svoje bogastvo zaslužil s špekulativnim kapitalom, ki živi od kaosa.”

In dodal: “Da se ta kaos lažje povzroča, so ustanovili številne nevladne organizacije (NVO-je), organizirane v skupino ‘Odprta družba’, ki jih je v začetku financirala, sedaj pa se napajajo iz EU in državnih proračunskih sredstev.”

Kdo je na seznamu Soroševih podpornikov?

Iz Slovenije sta navedena Tanja Fajon (SD) in Ivo Vajgl (včasih DeSUS). Iz Nizozemske pa med drugim tudi Sophie in ‘t Veld. In nadalje več članov iz odbora LIBE, ki ga vodi ta nizozemska poslanka.

Vir: Microsoft Word – – Skeleton for merging X.docx (gscdn.nl)

J. M.