Jutri veliko protestno zborovanje: Za Slovenijo in resnico

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) vabi vse domoljubne in zavedne Slovenke in Slovence, državljanke in državljane, da se jutri, ob 17. uri, udeležijo protestnega zborovanja, poimenovanega Za Slovenijo in resnico, Proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti.

Protestno zborovanje bo jutri, v sredo, 19. aprila 2023, ob 17. uri, na Trgu republike v Ljubljani. Protestnemu shodu se pridružuje tudi Slovenska demokratska stranka.

Protest bo potekal proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev.

“Ena je Slovenija in ena je njena osamosvojitev. Protestirali bomo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bomo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti,” so v vabilu na protest zapisali v VSO.

Kot so zapisali, pozdravljajo interpelacijo o delu in odgovornosti vlade, ki jo je v državni zbor vložila Poslanska skupina SDS in o kateri bodo poslanci ter poslanke odločal prav jutri. Prav tako pozdravljajo priporočila stranke NSi za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve. Prepričani so, da je ta na podlagi plebiscitarne volje kljub političnim delitvam prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja.

Menijo, da “vladna nerazumna in nedialoška ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve uveljavlja odnos do osamosvojitve, ki ni v skladu z njenimi vrednotami in našo družbo dodatno deli” ter dodajajo, da to stanje zahteva ponoven premislek o pomenu slovenske osamosvojitve.

M. D.