Joveva očitno podpira spolno zlorabo otrok na spletu

Irena Joveva

Irena Joveva, evropska poslanka iz vrst Gibanja Svoboda (prej LMŠ), je v Evropskem parlamentu aprila kot edina iz Slovenije glasovala proti podaljšanju pravil EU za boj proti spolni zlorabi otrok na spletu.

Glasovala je proti temu, da bi pravila podajšali do aprila 2026.

Znani analitik Mitja Iršič je ob rezultatih glasovanja na omrežju X zapisal: “Levičarji so tam, kjer je človeška nesreča. Ustvarjajo revščino, obup, inflacijo, stagnacijo, zdravstvene krize … Da pa ne podpirajo boja proti spolni zlorabi otrok … to pa je novo dno sprevrženosti slovenske spodletele tranzicije. To je liberalizem?? Kje mi živimo?!”

Sprevrženost je še večja, ker se Joveva, ki je na tokratnih volitvah za evropski parlament nosilka liste Gibanja Svoboda, sočasno razglaša za veliko zagovornico otrok, svojo triletno hčerko pa celo javno izpostavlja za potrebe svoje kandidature (vir: Slovenske novice).

Joveva naj bi na prvo mesto na listi Svobode prišla po tem, ko se je po nasvetu Damirja Črnčeca spoprijateljila s Tino Gaber, kot je to zapisal Bojan Požar. Po drugi različici pa je njeno uvrstitev kot nosilko liste od Roberta Goloba zahteval Aleksander Soros, sin zloglasnega milijarderja Georgea Sorosa, zagovornika islamizacije Evrope in financerja nezakonitih migracij. Joveva naj bi po informacijah že v iztekajočem se mandatu, kamor je prišla s pomočjo Liste Marjana Šarca (LMŠ), delovala v Sorosevo korist.

Glasovanje v EU:

Joveva se na pozive na družbenih omrežjih k obrazložitvi svojega glasovanja ni odzvala.

Več informacij: Child sexual abuse online: current rules extended until April 2026

M. D.