Javnomnenjska raziskava: Dr. Anže Logar vodi

Kandidati na včerajšnjem soočenju na Planet TV s partnerji (Milan Brglez se je soočenja izognil). (Vir: Zajem zaslona)

Javnomnenjska raziskava agencije Parsifal je pokazala, da bi na volitvah za predsednika države v prvem krogu, ki bo naslednjo nedeljo, največ glasov prejel dr. Anže Logar (27,1 %), podpora mu narašča.

Nataši Pirc Musar podpora upada, volilo je bi le 19,9 odstotkov vprašanjih.

Na tretjem mestu je dr. Milan Brglez (z 10,7 % podporo). Na četrtem mestu je Sabina Senčar (4,8 %), na petem Janez Cigler Kralj (4 %), na šestem dr. Vladimir Prebilič (3,2 %) in na zadnjem mestu Miha Kordiš (2,9 %).

Neodločenih je 27,4 odstotka anketirancev.

Logar bi v drugem krogu premagal oba kandidata tranzicijske levice

Če bi prišlo do drugega do drugega kroga predsedniških volitev, bi dr. Anže Logar dobil 41,3 odstotka glasov, Milan Brglez pa 33,6 odstotka glasov.

Če bi bila izbira med Anžetom Logarjem in Natašo Pirc Musar, bi Anže Logar dobil 39,6 odstotka glasov in Nataša Pirc Musar pa 37,3 odstotka glasov.

Agencija Parsifal je med 10. in 14. oktobrom merila podporo predsedniškim kandidatom za predsedniške volitve, ki bodo potekale 23. oktobra. Na vzorcu 705 anketirancev je prišla do naslednjih ugotovitev. Volitev za predsednika republike se bo zagotovo udeležilo 64,1 odstotka anketirancev, kar je dobrih pet odstotkov več, kot se jih je zagotovo nameravalo udeležiti septembra. Volitev se nikakor ne namerava udeležiti 7 odstotkov anketirancev.

Vir