Anketa: SDS ostaja v vodstvu, na drugem mestu gneča

Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi na njih z velikim naskokom zmagala SDS Janeza Janše, je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal. Na drugem mestu so tesno skupaj SD, LMŠ in Levica. NSi in DeSUS sta izenačena na petem mestu. SAB, SNS in SMC se ne bi uvrstile v državni zbor, še kaže anketa.

Če bi bile danes volitve, bi SDS gotovo zmagala in tudi Nova Slovenija bi izboljšala rezultat,” je ocenil analitik Miloš Čirič.

Med opredeljenimi več kot 36 odstotkov vprašanih za SDS

Med opredeljenimi anketiranci bi se, sodeč po rezultatih ankete, za stranko SDS odločilo 36,8 odstotka, za stranko SD 12,6 odstotka in za stranko LMŠ 12,1 odstotka vprašanih. Tako stranko SDS kot tudi stranko NSi bi sicer volilo več moških kot žensk, pri stranki SDS prevladujejo stari 55 in več.

Podpora SDS je v primerjavi s prejšnjim merjenjem narasla (iz 32,7 % na 36,8 %) in je še vedno pred SD in LMŠ. Podpora je narasla stranki SD, Levica in NSi. Padla pa je podpora stranki LMŠ in stranki DeSUS. Vrnitev na čelo stranke in ravnanje Karla Erjavca se očitno ni najbolje obneslo.

Stranka Levica ima svoj bazen, ki ga dokaj trdno drži, saj ima SD zelo napačno taktiko in deluje v okvirju, ki izjemno ustreza Levici. Ostale stranke pa bi morale zelo razmisliti o svoji poziciji, ker ljudje v glavnem ne vidijo v dovoljšni meri njihove zgodbe in se zato tudi ne morejo povezati z njimi,” je ocenil Čirič.

Več o tem lahko preberete tukaj: Nova24TV

M. D.