Javnomnenjska anketa: Konflikti se rešujejo na volitvah, nasilje in uničevanje lastnine ni dopustno

(vir: FB)

Vse od nastopa zdajšnje vlade smo priča protivladnim protestom, ki so vedno bolj nasilni. Še posebej, odkar je po vzoru drugih držav v veljavo stopil pogoj PCT. Vsako sredo smo tako priča vandalizmu, nasilju in hromitvi prometa.

Ob tem koalicija KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB) te ulične proteste podpira in navaja, da gre “za ljudstvo”. Pa gre res? Poglejmo, kaj državljani menijo o tem.

Agencija Parsifal je opravila javnomnenjsko anketo, kjer je postavila naslednje vprašanje: Kje naj se po vašem mnenju rešujejo politični in družbeni konflikti v Sloveniji?”

Velika večina (71,8 odstotka) vprašanih je odgovorila, naj se politični in družbeni konflikti v Sloveniji rešujejo na volitvah, da naj se rešujejo najprej s protesti in nato na volitvah, je odgovorilo 17,6 odstotka vprašanih. Le 6,8 odstotka anketiranih meni, da se konflikte rešuje izključno s protesti. 3,8 odstotka je bilo neopredeljenih.

Ker protestniki blokirajo tudi ceste, je Parsifal spraševal tudi o tem. Za večino blokiranje cest in namerno oviranje prometa ni primerno.

Kar 94,3 odstotka vprašanih je nadalje odgovorilo, da nasilje in uničevanje lastnine na uličnih protestih ni upravičeno.

Vir: Agencija Parsifal

A. L.